Otto van Rees (1884-1957)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Otto van Rees
Otto van Rees (1884-1957)

Otto van Rees (1884-1957)

Kunstenaar

Otto van Rees (Freiburg 1884 - Utrecht 1957)

Otto van Rees was een Nederlandse kunstschilder. Hij groeide op in een intellectueel socialistisch milieu en ontmoette thuis veel intellectuelen van verschillende vakgebieden. Van Rees was autodidact, maar kreeg ook schilderlessen van Jan Toorop en Herman Heijenbrock. Hij ging later met zijn vrouw wonen en werken in de schilderskolonieën Blaricum en Domburg. In die laatste plaats werkte hij in een luministische stijl. Als autodidact maakte hij zich gemakkelijker los van de traditionele kunstopvattingen dan geschoolde kunstenaars. Op advies van Toorop vertrok Van Rees na de zomer van 1904 naar Parijs, waar hij Pablo Picasso en Georges Braque leerde kennen en bevriend raakte met Kees van Dongen en zijn gezin. De schilderstijl van Van Rees veranderde door de jaren heen, van neo-impressionistisch naar meer abstract. Hij liet zich beïnvloeden door het fauvisme en het kubisme en sloot zich aan bij de dada-beweging. Van Rees is voor de Nederlandse kunst belangrijk geweest door zijn omvangrijke netwerk, dat voor nieuwe invloeden en invalshoeken zorgde. Hij verbond kunst aan andere, intellectuele disciplines.

Aangeboden items
1
Verkochte items
20
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Otto van Rees (1884-1957) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 20 items van Otto van Rees (1884-1957) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 56 mensen die Otto van Rees (1884-1957) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Otto van Rees

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Otto van Rees? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Otto van Rees. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Otto van Rees en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Otto van Rees te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Otto van Rees!

Volg het aanbod kunst van Otto van Rees te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Otto van Rees te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Otto van Rees instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Otto van Rees kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Otto van Rees!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Otto van Rees kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Otto van Rees en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Otto van Rees via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Otto van Rees of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Otto van Rees?

Kunst kopen van Otto van Rees begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Otto van Rees, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Otto van Rees. Om meer kans te maken om de Otto van Rees te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Otto van Rees! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.