Paul Citroen (1896-1983)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Paul Citroen
Paul Citroen (1896-1983)

Paul Citroen (1896-1983)

Kunstenaar, Designer

Paul CITROEN (Berlijn 1896 - Wassenaar 1983)

Schilderijen, Grafiek, Boeken, Fotografie

Paul Citroen groeide op in Berlijn waar hij reeds op jonge leeftijd met Kunst en Literatuur in aanraking kwam. Paul Citroen studeerde aan de Kunsthochschule te Berlijn. Als medeoprichter van een Kunstboekhandel in Berlijn, kwam hij in aanraking met vele vernieuwende kunstenaars, waaronder de leden van de DaDa beweging. Onder invloed van deze omgeving begon Paul Citroen weer te tekenen en werd toegelaten tot de beroemde Bauhaus opleiding in Weimar, waar hij les kreeg van grootheden uit de kunstgeschiedenis als Paul Klee en Kandinsky.

In 1927 vestigt Paul Citroen zich in Nederland, Amsterdam waar hij aanvankelijk vooral bezig is met fotografie. In 1933 is hij mede oprichter van de ?Nieuwe Kunstschool? die echter in 1937 moest sluiten. Hierna wordt Paul Citroen docent aan de Haagse Kunstacademie tot 1960 (m.u.v. de oorlogsjaren).

Als docent aan de Haagse Kunstacademie is hij een van de drijvende krachten achter de beweging die nu de ?Nieuwe Haagse School? genoemd wordt. Paul Citroen was vooral bekend vanwege zijn vele portretten die hij maakte.

Het werk van Paul Citroen bevindt zich in vele museale, bedrijfs- en particuliere collecties, o.a. in de Rijkscollectie. In 1950 en 1956 behaalde hij de Jacob Marisprijs.

Aangeboden items
6
Verkochte items
102
Nationaliteit
Duits Duits  Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (86 x Favoriet)
filters
Paul Citroen - Grachtengezicht Amsterdam kopen? Bied vanaf 895!
Paul Citroen (1896-1983) Duits Nederlands Grachtengezicht Amsterdam
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen64.5 cm x 65.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 895
Bied mee Bied mee
FA. (2)
Paul Citroen - Litho "Christi" kopen? Bied vanaf 30!
Paul Citroen (1896-1983) Duits Nederlands Litho "Christi"
TechniekLitho
Afmetingen65 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 30
Bied mee Bied mee
FA. 
Paul Citroen - Zonder titel kopen? Bied vanaf 250!
Paul Citroen (1896-1983) Duits Nederlands Zonder titel
TechniekLitho
Afmetingen68 cm x 53 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee
FA. 
Paul Citroen - A’dam’s en Eva’s, complete uitgave met 12 litho’s (groot) kopen? Bied vanaf 295!
Paul Citroen (1896-1983) A’dam’s en Eva’s, complete uitgave met 12 litho’s (groot)
TechniekLitho
Afmetingen79 cm x 59 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 295
Bied mee Bied mee
FA. (8)
Paul Citroen - 6 boeken, 1x gesigneerd met opdracht kopen? Bied vanaf 75!
Paul Citroen (1896-1983) Duits Nederlands 6 boeken, 1x gesigneerd met opdracht
TechniekHardcover
Afmetingen29 cm x 34 cm (h x b)
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
FA. (1)
Paul Citroen - Zelfportret kopen? Bied vanaf 38!
Paul Citroen (1896-1983) Duits Nederlands Zelfportret
TechniekLitho
Afmetingen65.5 cm x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 38
Bied mee Bied mee
FA. (1)

Kunst kopen van Paul Citroen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Paul Citroen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Paul Citroen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Paul Citroen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Paul Citroen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Paul Citroen!

Volg het aanbod kunst van Paul Citroen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Paul Citroen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Paul Citroen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Paul Citroen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Paul Citroen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Paul Citroen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Paul Citroen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Paul Citroen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Paul Citroen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Paul Citroen?

Kunst kopen van Paul Citroen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Paul Citroen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Paul Citroen. Om meer kans te maken om de Paul Citroen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Paul Citroen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.