Rachid Ben Ali (1978)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Rachid Ben Ali
Rachid Ben Ali (1978)

Rachid Ben Ali (1978)

Rachid BEN ALI (Taza 1978)

Schilder, tekenaar, installatiekunstenaar

Opleiding

Rachid Ben Ali is een autodidact.

Biografie

Woont en werkt in Amsterdam en London.

De opvallende werken van de hedendaagse Nederlands/Marokkaanse kunstenaar Rachid Ben Ali spatten van het canvas af. Zijn handschrift is rauw, direct en intens. De kunstwerken verhalen over confronterende thema’s als racisme, homoseksualiteit, immigratie, oorlog en intolerantie. De persoonlijke frustraties en gevoelens staan centraal. Ook bevat het werk vaak verwijzingen naar seks. Ben Ali ziet seksualiteit als een krachtige bron van creativiteit en energie. In een kunsthistorische context is zijn kunst vergelijkbaar met het werk van de Amerikaanse kunstenaar Jean Michel Basquiat, net zo expressief, krachtig, maatschappijkritisch en beïnvloed door zowel straatkunst als stripkunst.

In het jaar 2000, is het werk van Rachid Ben Ali geselecteerd door koningin Beatrix, voor een door haar samengestelde tentoonstelling in het Stedelijk Museum te Amsterdam.

Exposities

Groninger museum, Groningen, 1999

Museum Mesdag, Den Haag, 1999

Stedelijk Museum, Amsterdam, 2000, 2001 & 2005

Cobra Museum, Amstelveen, 2005

Musée Dar Si Saïd, Marakech (Marokko),2005

Aangeboden items
0
Verkochte items
164
Nationaliteit
Marokkaans Marokkaans  Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Rachid Ben Ali (1978) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 164 items van Rachid Ben Ali (1978) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 107 mensen die Rachid Ben Ali (1978) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Rachid Ben Ali

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Rachid Ben Ali? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Rachid Ben Ali. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Rachid Ben Ali en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Rachid Ben Ali te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Rachid Ben Ali!

Volg het aanbod kunst van Rachid Ben Ali te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Rachid Ben Ali te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Rachid Ben Ali instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Rachid Ben Ali kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Rachid Ben Ali!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Rachid Ben Ali kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Rachid Ben Ali en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Rachid Ben Ali via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Rachid Ben Ali of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Rachid Ben Ali?

Kunst kopen van Rachid Ben Ali begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Rachid Ben Ali, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Rachid Ben Ali. Om meer kans te maken om de Rachid Ben Ali te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Rachid Ben Ali! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.