Rein Dool (1933)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Rein Dool
Rein Dool (1933)

Rein Dool (1933)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Keramist, Tekenaar

Rein DOOL (Leiden 1933)

Opleiding

Rein Dool volgde zijn opleiding aan de Amsterdamse Grafische School. Dool leerde daarnaast modeltekenen bij het schildersgenootschap Ars Aemula Naturae, waarvan hij lid was.

Biografie 

Reinier Arie Dool, bekend als Rein Dool, is geboren in Leiden. Dool Bouwde in zijn carriere een omvangrijk oeuvre op bestaande uit schilderijen, sculptuur, grafiek en keramiek. Het fundament van zijn werken ligt in zijn tekeningen. De onderwerpen van zijn kunst put Dool uit zijn herinneringen waarin de mens en zijn moeizame verhouding tot zijn omgeving, zijn medemens en zichzelf en het onvermogen om contact te maken als motieven centraal staan. Rein Dool werkt in een vereenvoudigde, directe stijl met een vrije omgang met kleur en vorm. Zijn werken kenmerken zich door de stilering.

Exposities en prijzen

Rein Dool won een tweetal prijzen. In 1958 won hij de tweede prijs van het Van Collemfonds en in 1989 nam hij de Jeanne Oosting Prijs voor zijn aquarellen in ontvangst. 

Aangeboden items
6
Verkochte items
91
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (55 x Favoriet)
filters
Rein Dool - Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot) kopen? Bied vanaf 350!
Rein Dool (1933) Nederlands Olieverf op doek, Zonder titel - Ingelijst (Zeer groot)
TechniekOlieverf
Afmetingen153.5 cm x 183.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 350
Bied mee Bied mee
FA. (3)
Rein Dool - Olieverf op doek, Koe in weiland- Ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 750!
Rein Dool (1933) Nederlands Olieverf op doek, Koe in weiland- Ingelijst (Groot)
TechniekOlieverf
Afmetingen102 cm x 112.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 750
Bied mee Bied mee
FA. (5)
Rein Dool - zonder titel kopen? Bied vanaf 150!
Rein Dool (1933) Nederlands zonder titel
TechniekLitho
Afmetingen88 cm x 68 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 150
Bied mee Bied mee
FA. (2)
Rein Dool - Zonder titel kopen? Bied vanaf 40!
Rein Dool (1933) Nederlands Zonder titel
TechniekLitho
Afmetingen97 cm x 64 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerJapans Papier
Openingsbod
€ 40
Bied mee Bied mee
FA. (1)

Kunst kopen van Rein Dool

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Rein Dool? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Rein Dool. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Rein Dool en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Rein Dool te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Rein Dool!

Volg het aanbod kunst van Rein Dool te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Rein Dool te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Rein Dool instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Rein Dool kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Rein Dool!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Rein Dool kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Rein Dool en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Rein Dool via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Rein Dool of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Rein Dool?

Kunst kopen van Rein Dool begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Rein Dool, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Rein Dool. Om meer kans te maken om de Rein Dool te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Rein Dool! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.