Valerio Adami (1935)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Valerio Adami
Valerio Adami (1935)

Valerio Adami (1935)

Valerio ADAMI

Schilder, graficus, fotograaf.

Geboren te Bologna (Italië) in 1935.

Opleiding:

Valerio Adami is opgeleid aan de Accademia di Belle Arti di Brera e Liceo Artistico in Milaan.

Valerio Adami is een belangrijk Europees popartkunstenaar. Zijn iconische werk lijkt geïnspireerd op stripverhalen, door het gebruik van gestileerde kleurvlakken. Hij omarmt zowel het heden als verleden.

In het begin van zijn carrière plaatste Adami vaak alledaagse voorwerpen in een vreemde context. Later portretteerde hij vele belangrijke historische figuren als bijvoorbeeld Freud of Robespierre. Ook zijn sensuele vrouwen een geliefd onderwerp voor Adami.

Exposities en prijzen:

Adami’s werk is wereldwijk opgenomen in museale kunstcollecties en is internationaal tentoongesteld. Hieronder een kleine selectie:

Solotentoonstelling, Institute of Contemporary Art, London, 1962

Retrospectieve tentoonstelling, Musée national d'art moderne, Centre Georges Pompidou, Parijs, 1985

Solotentoonstelling, Boca Raton Museum of Art, Florida, 2010

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
4
Verkochte items
122
Nationaliteit
Italiaans Italiaans  
Links
Favoriet
filters
Valerio Adami - Onbekend kopen? Bied vanaf 15!
Valerio Adami (1935) Italiaans Onbekend
TechniekLitho
Afmetingen28 x 57 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 15
Bied mee Bied mee
Valerio Adami - Wien april 1901 kopen? Bied vanaf 15!
Valerio Adami (1935) Italiaans Wien april 1901
TechniekLitho
Afmetingen28 x 57 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 15
Bied mee Bied mee
Valerio Adami - Onbekend kopen? Bied vanaf 15!
Valerio Adami (1935) Italiaans Onbekend
TechniekLitho
Afmetingen28 x 57 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 15
Bied mee Bied mee
Valerio Adami - Statuette - kleuren - lithografie 1982 -handgesigneerd en genummerd kopen? Bied vanaf 70!
Valerio Adami (1935) Italiaans Statuette - kleuren - lithografie 1982 -handgesigneerd en genummerd
TechniekLitho
Afmetingen42 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 70
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Valerio Adami

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Valerio Adami? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Valerio Adami. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Valerio Adami en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Valerio Adami te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Valerio Adami!

Volg het aanbod kunst van Valerio Adami te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Valerio Adami te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Valerio Adami instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Valerio Adami kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Valerio Adami!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Valerio Adami kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Valerio Adami en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Valerio Adami via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Valerio Adami of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Valerio Adami?

Kunst kopen van Valerio Adami begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Valerio Adami, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Valerio Adami. Om meer kans te maken om de Valerio Adami te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Valerio Adami! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.