Willy Fleur (1888-1967)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Willy Fleur
Willy Fleur (1888-1967)

Willy Fleur (1888-1967)

Willy FLEUR (Markelo 1888 - Den Haag 1967)

Fleur was een Haags kunstschilder, die op 13 juni 1888 werd geboren in Markelo en 15 maart 1967 overleed in Den Haag. Na eerst in Rotterdam de Academie voor Beeldende Kunsten te hebben gevolgd (leermeester onder anderen Huib Luns) vestigde hij zich in 1912 in Den Haag waar hij op de academie figuurlessen kreeg van Frits Jansen en portretlessen van Willem Grondhout. Na een jaar als volontair in de leer te zijn geweest bij toneelschilder L.W.R. Sommer ging hij als professioneel kunstschilder aan de slag. Willy Fleur schilderde, aquarelleerde en tekende (ook pen en pastel) op impressionistische wijze voornamelijk kleurrijke bloemstillevens. In zijn stilleven zijn vaak Indische invloeden merkbaar. Daarnaast maakte hij landschappen, strand- en duingezichten, stadsgezichten, portretten en dieren, waaronder veel vogels en aquariumvissen. Werk van Fleur werd opgenomen in de collectie van het Westlands Museum te Kwintsheul (gemeente Westland) en in de collectie van het Katwijks Museum. Signatuur: 'WILLY FLEUR'; hij gebruikte afwisselend hoofdletters en kleine letters.

Aangeboden items
0
Verkochte items
14
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Willy Fleur (1888-1967) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 14 items van Willy Fleur (1888-1967) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 23 mensen die Willy Fleur (1888-1967) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Willy Fleur

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willy Fleur? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willy Fleur. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willy Fleur en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willy Fleur te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willy Fleur!

Volg het aanbod kunst van Willy Fleur te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willy Fleur te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willy Fleur instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willy Fleur kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willy Fleur!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willy Fleur kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willy Fleur en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willy Fleur via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willy Fleur of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willy Fleur?

Kunst kopen van Willy Fleur begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willy Fleur, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willy Fleur. Om meer kans te maken om de Willy Fleur te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willy Fleur! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.