Wim Riem (1922-2011)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Wim Riem
Wim Riem (1922-2011)

Wim Riem (1922-2011)

1922 - 2011.Wim Riem werd in 1922 te Rotterdam geboren en reeds als leerling van de lagere school bleek hij een bijzonder talent te hebben voor tekenen en schilderen. Hiermee vervulde hij geen wens van zijn vader, een verdienstelijk beeldhouwer. Dat wilde hij van zoon Wim ook maken, maar deze koos voor het tekenen. Hij ging op 13-jarige leeftijd naar de Aacademie voor Beeldende Kunst in Rotterdam, waar hij les kreeg van professor Heiboer. Uit die tijd dateren veel havengezichten. Lessen van Anton Pieck stuurden Wim in de richting die hem later zou kenmerken. In de oorlog leerde hij een jongen uit Almelo kennen en via hem kwam hij later in Twente terecht. Daar kwam hij in de verffabriek van Sikkens terecht.Een eigen atelier kwam voort uit de kennismaking met hotelier H. van der Maas, die hem wist over te halen naar Ootmarsum te komen. In een pand aan de Grotestraat richtte hij in 1975 zijn Twentsch Prentenkabinet in. Hij had daarmee de eerste kunstgalerie in Ootmarsum; een voorbeeld dat inmiddels door velen is gevolgd. Na vijf jaar verhuisde hij naar het monumentale pand van Rikmanspoel aan de Denekamperstraat. Daar werd zijn werk (inter)nationaal bekend.

Aangeboden items
0
Verkochte items
2
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Wim Riem (1922-2011) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Wim Riem (1922-2011) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Wim Riem

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Wim Riem? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Wim Riem. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Wim Riem en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Wim Riem te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Wim Riem!

Volg het aanbod kunst van Wim Riem te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Wim Riem te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Wim Riem instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Wim Riem kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Wim Riem!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Wim Riem kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Wim Riem en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Wim Riem via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Wim Riem of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Wim Riem?

Kunst kopen van Wim Riem begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Wim Riem, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Wim Riem. Om meer kans te maken om de Wim Riem te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Wim Riem! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.