Charles Rochussen (1814-1894)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Charles Rochussen
Charles Rochussen (1814-1894)

Charles Rochussen (1814-1894)

Charles Rochussen (Kralingen, 1814 - Rotterdam, 1894) was een Rotterdams kunstenaar en ontwerper. Hij behoorde tot de meest geziene schilders en illustratoren van zijn tijd, bewonderd door Van Gogh en Breitner.Charles Rochussen volgde zijn opleiding aan de academie in Den Haag. Na een lange periode van werken in Amsterdam (van 1849 tot 1869) keerde Rochussen terug naar Rotterdam. In het negentiende-eeuwse Rotterdam was Rochussen een toonaangevende persoonlijkheid. De Rotterdamse notabele was zowel kunstenaar en ontwerper (van bijvoorbeeld historische optochten) als bestuurder (van de Rotterdamse academie en diverse organisaties op cultureel gebied).Rochussen schilderde vooral veel taferelen uit de vaderlandse geschiedenis. In de eerste helft van de negentiende eeuw stonden deze historieschilderingen in hoog aanzien. Kunst moest lijken op die uit de Gouden Eeuw en een verhaal vertellen, het liefst over gebeurtenissen uit de Tachtigjarige Oorlog. Op Paleis Het Loo was hij de gast van koning Willem III.Tientallen jaren heeft men de geschiedenis gezien zoals Rochussen deze aan het doek toevertrouwde. Later vonden velen hem echter te modern worden. Hij ging wat losser schilderen, meer in de trant van het opkomend impressionisme. Rochussen leefde dan ook op het breekpunt van twee tijdperken: de periode die zijn waarden aan het verleden ontleende en de tijd waarin de kunst zich van de oude tradities probeerde te bevrijden. Charles Rochussen overleed op 80-jarige leeftijd in 1894 en is begraven op de Algemene Begraafplaats Crooswijk.In het Rotterdamse wijk Dijkzigt is er een weg naar Charles Rochussen vernoemd: de Rochussenstraat.

Aangeboden items
0
Verkochte items
17
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Charles Rochussen (1814-1894) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 17 items van Charles Rochussen (1814-1894) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Charles Rochussen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Charles Rochussen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Charles Rochussen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Charles Rochussen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Charles Rochussen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Charles Rochussen!

Volg het aanbod kunst van Charles Rochussen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Charles Rochussen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Charles Rochussen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Charles Rochussen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Charles Rochussen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Charles Rochussen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Charles Rochussen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Charles Rochussen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Charles Rochussen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Charles Rochussen?

Kunst kopen van Charles Rochussen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Charles Rochussen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Charles Rochussen. Om meer kans te maken om de Charles Rochussen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Charles Rochussen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.