Gerard Westermann (1880-1971)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Gerard Westermann
Gerard Westermann (1880-1971)

Gerard Westermann (1880-1971)

Kunstenaar

Gerardus Bernardus Josephus Westermann (Leeuwarden, 25 december 1880 - Amsterdam, 2 februari 1971)

Nederlands kunstschilder. Westermann was een leerling van Johannes Hendricus Jurres en aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij schilderde, maakte aquarellen en tekende. Zijn onderwerpen waren portretten, figuren, paarden en stillevens. Met zijn schilderij paardenman won hij een bronzen medaille bij de kunstwedstrijden op de Olympische Zomerspelen 1932 in Los Angeles in de categorie waterverf en tekeningen. Tussen 1918 en 1945 was hij docent aan de Rijksacademie in Amsterdam. Leerlingen van hem waren Leo Visser en Jan Battermann. Zijn zoon Bert (filosoof, econoom en kunsthistoricus) was gehuwd met actrice Riek Schagen. Westerman werkte ook onder het pseudoniem Johs. Labasky.

Aangeboden items
1
Verkochte items
10
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (8 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Gerard Westermann - Paarden in de wei kopen? Bied vanaf 195!
Gerard Westermann - Paarden in de weiSchilderij
Geplaatst doorBobScholteArt
Eindtijd 25-09-2022 om 22:32
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
Afmetingen14.2 cm x 16.7 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerHardboard
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Gerard Westermann

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gerard Westermann? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gerard Westermann. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gerard Westermann en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gerard Westermann te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gerard Westermann!

Volg het aanbod kunst van Gerard Westermann te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gerard Westermann te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gerard Westermann instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gerard Westermann kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gerard Westermann!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gerard Westermann kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gerard Westermann en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gerard Westermann via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gerard Westermann of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gerard Westermann?

Kunst kopen van Gerard Westermann begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gerard Westermann, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gerard Westermann. Om meer kans te maken om de Gerard Westermann te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gerard Westermann! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.