• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Herman ten Kate (1822-1891)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Herman ten Kate

Herman ten Kate (1822-1891)

Kunstenaar

Herman Frederik Carel (Herman) ten Kate (Den Haag 1822 - 1891)

Nederlands kunstschilder en graficus.

Ten Kate groeide samen met zijn broers Mari, die ook schilder zou worden, en Jan, die een bekend dichter-dominee werd, op in Den Haag. Hij trad in de leer bij de Amsterdamse schilder Cornelis Kruseman en na een studiereis door België, Frankrijk, Italië en Duitsland vestigde hij zich in 1847 in de stad van zijn leermeester. Hij woonde en werkte er tot 1869, waarna hij zich weer in zijn geboorteplaats vestigde.

Zijn specialisme was de historische genreschilderkunst, waarbij hij vaak soldaten liet optreden. Ook schilderde hij voorstellingen uit de Tachtigjarige Oorlog en andere onderwerpen uit de vaderlandse geschiedenis.

Aangeboden items
1
Verkochte items
1
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (8 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Herman ten Kate - Huishouden van Jan Steen kopen? Bied vanaf 20!
Herman ten Kate - Huishouden van Jan Steen

Grafiek tot 1900

Geplaatst doorciscus_9com

Eindtijd27-04-2022 om 22:48

Jaartal1846
TechniekLitho
Afmetingen15.5 cm x 19 cm (h x b)
GesigneerdNaam gedrukt
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Herman ten Kate

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Herman ten Kate? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Herman ten Kate. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Herman ten Kate en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Herman ten Kate te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Herman ten Kate!

Volg het aanbod kunst van Herman ten Kate te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Herman ten Kate te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Herman ten Kate instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Herman ten Kate kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Herman ten Kate!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Herman ten Kate kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Herman ten Kate en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Herman ten Kate via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Herman ten Kate of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Herman ten Kate?

Kunst kopen van Herman ten Kate begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Herman ten Kate, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Herman ten Kate. Om meer kans te maken om de Herman ten Kate te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Herman ten Kate! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.