Jacqueline de Jong (1939)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jacqueline de Jong
Jacqueline de Jong (1939)

Jacqueline de Jong (1939)

Kunstenaar

Jacqueline de JONG (Enschede 1939)

Beeldhouwer, schilder, graficus

Opleiding:

Eind 1960 volgt Jacqueline de Jong lessen in het Grafisch atelier van Stanley Hayter in Parijs, om het etsen te leren.

De Jong werkt afwisselend in Nederland en Frankrijk.

Het werk van Jacqueline de Jong maakt duidelijk dat werkelijkheid en verbeelding niet zonder elkaar kunnen. In haar werk is kunst een situatie waarbij verleden en heden congruent zijn. Beelden van vroeger worden hergebruikt, om deze in verschillende technieken verder te ontwikkelen en vernieuwen Haar werk dat vaak in felle kleuren is uitgevoerd, bestaat uit schilderijen, objecten, grafiek, affiches en beelden. In 1962 had ze haar eerste tentoonstelling in Galerie Delta, en daarna exposeerde ze in Amerika, Frankrijk, Zwitserland en Scandinavië. De Jong realiseerde in 1984 in opdracht de lift en trapportalen van de Amsterdamse Stopera. Ze heeft aan vele solo en groepstentoonstellingen deel genomen.

Exposities en prijzen:

Museum Freriks Winterswijk, 2010

Galerie Bollag Zurich met Mark Brusse, 2009

Galerie Jansen& Kooy met Judith Glaus Warnsveld, 2007

Installatie "Baked Potatoes", Albisola, 2006

Galerie Jansen & Kooy Warnsveld, 2005

Overzichtstentoonstelling Cobra Museum Amstelveen, 2003

Galerie Helmut Leger Munich 1990 – 2009

Aangeboden items
1
Verkochte items
149
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jacqueline de Jong - Dame in blauw kopen? Bied vanaf 200!
Jacqueline de Jong (1939) Nederlands Dame in blauw
TechniekLitho
Afmetingen71 x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 200
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jacqueline de Jong

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jacqueline de Jong? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jacqueline de Jong. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jacqueline de Jong en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jacqueline de Jong te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jacqueline de Jong!

Volg het aanbod kunst van Jacqueline de Jong te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jacqueline de Jong te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jacqueline de Jong instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jacqueline de Jong kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jacqueline de Jong!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jacqueline de Jong kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jacqueline de Jong en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jacqueline de Jong via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jacqueline de Jong of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jacqueline de Jong?

Kunst kopen van Jacqueline de Jong begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jacqueline de Jong, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jacqueline de Jong. Om meer kans te maken om de Jacqueline de Jong te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jacqueline de Jong! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.