Jan Gregoire (1887-1960)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jan Gregoire
Jan Gregoire (1887-1960)

Jan Gregoire (1887-1960)

Kunstenaar

Johannes Hubertus (Jan) Grégoire (Maastricht, 11 september 1887 - Amsterdam, 11 februari 1960) was een Nederlands kunstschilder en graficus. Jan werd geboren in Maastricht, waar zijn moeder een caf_ aan het Vrijthof runde. Hij woonde en werkte tot 1910 in Maastricht, Brussel en Charleroi, waarna hij zich definitief in Amsterdam vestigde. Jan doorliep l'Ecole Normale des Arts du Dessin in Brussel. Hij kreeg o.a. les van de schilder Jhr. Robert Graafland, die in 1902 de Zondagschool voor Decoratieve Kunsten oprichtte. Daar leerde hij zijn leerlingen schilderen en tekenen naar de natuur. Graafland was de leidsman van tal van Maastrichtse arbeiderskinderen, in wie hij artistiek talent vermoedde. Hij leidde Jan de wereld van het kunstenaarschap binnen. Ook spoorde hij hem later aan om naar de Rijksacademie in Amsterdam te gaan (1913-15). Jan verkreeg vele opdrachten en was een succesvol kunstenaar. Hij heeft zich ook sterk gemaakt voor voorzieningsfondsen voor kunstenaars als voorloper van de overheidsregeling, de zgn. 'contra-prestatie' om zo kunstenaars een kans te geven. Tevens schreef hij twee romans en was hij lid van de soci_teit 'Arti et Amicitia_' in Amsterdam. Jan Gr_goire werd stamvader van een kunstenaarsfamilie. Zijn zoon Paul Gr_goire werd beeldhouwer. Van zijn kleinkinderen werd P_p_ beeldhouwer en Kenne en H_l

Aangeboden items
3
Verkochte items
14
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (5 x Favoriet)
filters
Jan Gregoire - Stilleven vaas met bloemen en fruit kopen? Bied vanaf 200!
Jan Gregoire (1887-1960) Nederlands Stilleven vaas met bloemen en fruit
TechniekOlieverf
Afmetingen77 cm x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPaneel
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 200
Bied mee Bied mee
FA. (7)
Jan Gregoire - Droogboeket kopen? Bied vanaf 200!
Jan Gregoire (1887-1960) Nederlands Droogboeket
TechniekOlieverf
Afmetingen74 cm x 54 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPaneel
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 200
Bied mee Bied mee
FA. (4)
Jan Gregoire - Springbok kopen? Bied vanaf 20!
Jan Gregoire (1887-1960) Nederlands Springbok
TechniekZeefdruk
Afmetingen21 cm x 28.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 20
Bied mee Bied mee
FA. 

Kunst kopen van Jan Gregoire

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Gregoire? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Gregoire. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Gregoire en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Gregoire te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Gregoire!

Volg het aanbod kunst van Jan Gregoire te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Gregoire te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Gregoire instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Gregoire kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Gregoire!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Gregoire kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Gregoire en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Gregoire via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Gregoire of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Gregoire?

Kunst kopen van Jan Gregoire begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Gregoire, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Gregoire. Om meer kans te maken om de Jan Gregoire te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Gregoire! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.