Koosje van Keulen (1940)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Koosje van Keulen
Koosje van Keulen (1940)

Koosje van Keulen (1940)

Kunstenaar

Koosje van KEULEN (Amsterdam 1940)

Schilder, tekenaar

Opleiding:

Van Keulen volgde haar opleiding aan de Rijksnormaalschool in Amsterdam .

Ze woont en werkt in Amsterdam

In de jaren zestig en zeventig schilderde Koos van Keulen portretten en architectonische vormen in een nauwgezette realistische stijl. Na een lange periode van experimenteren ontwikkelde zij midden jaren negentig een nieuwe stijl. Vrijer en losser. Sinds die tijd voeren zand- en okerachtige tinten de boventoon in haar werk. Opvallend is het strijklicht dat in veel schilderijen aanwezig is. Koos van Keulen laat zich o.a. inspireren door schilders uit het verleden als Pierro della Francesca (15e eeuw, Italië) en Johannes Vermeer (17e eeuw, Nederland). Soms combineert zij historische fragmenten met hedendaagse taferelen, zoals het schilderij met de titel “Aanbidding M”. In dit werk heeft Van Keulen een toeschouwer voor een fresco uit de 14e eeuw van Lorenzotti geplaatst terwijl hij met zijn mobieltje bezig is. Zo combineert zij twee tijden met elkaar tot een verstild beeld van tijdloosheid.

Exposities en prijzen:

Amsterdam Historisch Museum, Amsterdam Art Amsterdam Linaert, België

Aangeboden items
1
Verkochte items
5
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters

Kunst kopen van Koosje van Keulen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Koosje van Keulen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Koosje van Keulen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Koosje van Keulen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Koosje van Keulen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Koosje van Keulen!

Volg het aanbod kunst van Koosje van Keulen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Koosje van Keulen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Koosje van Keulen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Koosje van Keulen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Koosje van Keulen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Koosje van Keulen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Koosje van Keulen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Koosje van Keulen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Koosje van Keulen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Koosje van Keulen?

Kunst kopen van Koosje van Keulen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Koosje van Keulen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Koosje van Keulen. Om meer kans te maken om de Koosje van Keulen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Koosje van Keulen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.