Leo de Winter (1917-1983)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Leo de Winter
Leo de Winter (1917-1983)

Leo de Winter (1917-1983)

Leo de WINTER (Amsterdam 1917 - Haarlem 1983)

De Haarlemse schilder Leo de Winter was autodidact. Hij tekende en schilderde in naturalistische en impressionistische trant stadsgezichten, portretten, stillevens en landschappen. Inspiratie vond hij met name in de omgeving van zijn woonplaats Haarlem: tafereeltjes in warme kleuren van de zee, het Spaarne en het Amsterdamse westelijke havengebied. De Winter was zeer veelzijdig en een veelzijdig kunstenaar, hij heeft zich in de vijftig jaar van zijn kunstenaarschap bezig gehouden met vele disciplines als grafiek, aquarel, teken- en schilderkunst. In 1938 was hij medeoprichter van Kunstkring De Acht, die nog steeds bijeenkomt in de Haarlemse Waag. Ook was hij trouwe bezoeker van de Haarlemse Kunstenaarsvereniging Kunst Zij Ons Doel, waarvan hij bestuurslid en later erelid was.Bron: Simonis en Buunk

Aangeboden items
0
Verkochte items
6
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Leo de Winter (1917-1983) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Leo de Winter (1917-1983) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Leo de Winter

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Leo de Winter? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Leo de Winter. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Leo de Winter en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Leo de Winter te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Leo de Winter!

Volg het aanbod kunst van Leo de Winter te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Leo de Winter te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Leo de Winter instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Leo de Winter kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Leo de Winter!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Leo de Winter kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Leo de Winter en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Leo de Winter via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Leo de Winter of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Leo de Winter?

Kunst kopen van Leo de Winter begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Leo de Winter, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Leo de Winter. Om meer kans te maken om de Leo de Winter te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Leo de Winter! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.