Marlene Dumas (1953)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Muzikant
  6. >
  7. Marlene Dumas
Marlene Dumas (1953)

Marlene Dumas (1953)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Marlene DUMAS (Kaapstad 1953)

schilder, tekenaar, collagist, beeldhouwer, auteur, conceptueel kunstenaar, docent aan academie

Opleiding

1972-1975 University of Cape Town

1976-1978 Ateliers '63 (Haarlem)

1979-1980 Universiteit van Amsterdam (Psychologie)

Biografie

Zij studeerde in de jaren zeventig schilderkunst aan Michaelis School of Fine Art van de Universiteit van Kaapstad, waar ze in aanraking kwam met kunsttheorie en conceptuele kunst. Ze werd echter het meest beïnvloed door fotografie, en dan vooral door het werk van Diane Arbus. Toen ze een beurs kreeg om te studeren aan het Nederlandse kunstenaarsinstituut Ateliers '63, verhuisde Dumas in 1976 naar Amsterdam, waar zij nog steeds woont en werkt. Tijdens deze vormende jaren maakte Dumas collages, gecombineerd met afgeknipte foto's, tekst en tekeningen. Marlene Dumas woonde samen met kunstenaar Jan Andriesse, tot diens dood in augustus 2021.

Dumas' stijl leunt aan tegen het expressionisme en de conceptuele kunst. Haar schilderijen en aquarellen zijn sterk erotisch geïnspireerd en worden door sommigen zelfs pornografisch genoemd. Aangezien Dumas vooral fotografische bronnen gebruikt, heeft zij een groot archief aan zelfgeschoten snapshots, polaroidfoto's en duizenden foto's gescheurd uit tijdschriften en kranten. Haar schilderijen zijn echter nooit een letterlijke weergave van de foto's: ze snijdt het beeld bijvoorbeeld uit en gebruikt alleen een detail van de foto of ze gebruikt een ander kleurenpalet. Haar karakteristieke kleurenpalet is grijs, blauw en rood.

Aangeboden items
3
Verkochte items
40
Nationaliteit
Zuid-Afrikaans Zuid-Afrikaans  Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Marlene Dumas - Sexual organs Flying in the air kopen? Bied vanaf 749!
Marlene Dumas (1953) Zuid-Afrikaans Nederlands Sexual organs Flying in the air
Techniek Litho
Afmetingen 32.5 x 51 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 749
Bied mee Bied mee
Marlene Dumas - The Fog of War kopen? Bied vanaf 8000!
Marlene Dumas (1953) Zuid-Afrikaans Nederlands The Fog of War
Techniek Digitale Print
Afmetingen 60 x 50 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 8.000
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Marlene Dumas

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Marlene Dumas? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Marlene Dumas. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Marlene Dumas en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Marlene Dumas te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Marlene Dumas!

Volg het aanbod kunst van Marlene Dumas te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Marlene Dumas te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Marlene Dumas instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Marlene Dumas kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Marlene Dumas!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Marlene Dumas kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Marlene Dumas en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Marlene Dumas via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Marlene Dumas of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Marlene Dumas?

Kunst kopen van Marlene Dumas begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Marlene Dumas, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Marlene Dumas. Om meer kans te maken om de Marlene Dumas te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Marlene Dumas! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.