Theo Kley (1936)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Theo Kley
Theo Kley (1936)

Theo Kley (1936)

Theo KLEY (Rotterdam 1936)

Nederlands beeldend kunstenaar

Opleiding:

Theo Kley is geboren in Rotterdam, na de bombardementen in Rotterdam verhuist zijn gezin naar Breda. Daar volgde hij de opleiding tot instrumentmaker en goudsmid. Hierna besloot Kley nog een vierjarige opleiding te volgen: “Industrieel ontwerper, illustrator en reclame-ontwerper” aan de Academie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost deze sloot hij af in 1955. Twee jaar later studeerde hij aan de Post-Academisch Instituut voor beeldende kunst de Jan van Eyck Academie te Maastricht.

In 1960 had Kley de Jan van Eyck afgerond en besloot hij te gaan reizen, van 1960 tot 1961 maakte hij studiereizen door Zuid Europa en bezocht: Italië, Zuid Frankrijk, Spanje en Portugal. Hierna verbleef Kley in zuid-oost Turkye. En voegde hij daar een eenjarig verblijf in Centraal Afrika (Rhodesia, Kenia) aan toe, en raakte hier geïnspireerd en gefascineerd door de Bush,an-rots-schilderingen. Na deze periode van reizen trouwde hij in 1964 met beeldhouwster Josephine van den Bergh,en ze vestigden zich in Amsterdam.

In de jaren zestig was Kley medeoprichter van de Insekten Sekte, die vrolijke happenings organiseerde. In 1969 scheef Kley samen met Roelof Kiers (VPRO) de televisie-opera Moeder wat is er mis met deze planeet.

Het dorpje Ruigoord werd een uitvalbasis voor Theo Kley, in 1996 ruilde hij zijn huis hartje Amsterdam ook in voor een hutje in de natuur op het terrein van Ruigoord. In Theo’s Theetuin kunnen vrienden en bezoekers uit Amsterdam terecht voor koffie, thee en kunst.

Exposities en prijzen:

Theo Kley treed in de periode van 1965-1995 naar buiten met exposities in binnen en buitenland.

Aangeboden items
1
Verkochte items
30
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Theo Kley (1936) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 30 items van Theo Kley (1936) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Theo Kley

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Theo Kley? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Theo Kley. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Theo Kley en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Theo Kley te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Theo Kley!

Volg het aanbod kunst van Theo Kley te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Theo Kley te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Theo Kley instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Theo Kley kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Theo Kley!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Theo Kley kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Theo Kley en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Theo Kley via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Theo Kley of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Theo Kley?

Kunst kopen van Theo Kley begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Theo Kley, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Theo Kley. Om meer kans te maken om de Theo Kley te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Theo Kley! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.