Willem Claassen (1940)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Willem Claassen
Willem Claassen (1940)

Willem Claassen (1940)

WILLEM CLAASSEN (Amsterdam 1940)


Ontving tijdens zijn klassieke opleiding aan de Rijksacademie te Amsterdam de Uriotprijs. Nadien ging hij zijn eigen weg en schilderde voornamelijk religieuze en Bijbelse onderwerpen in een vrije fantasierijke opvatting met lijden, dood en verrijzenis van Jezus van Nazareth als voornaamste thema. Geleidelijk aan maakte hij ook abstracte schilderijen in olieverf, acryl of oliepastel.

Grote tentoonstellingen zoals in de Mozes & Aaronkerk en het Sint-Lucasziekenhuis te Amsterdam, de Benedictusabdij te Achel en de Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam toonden voornamelijk het religieuze in zijn werk. Echtgenoot van Nederlands meestgevraagde portretschilder Mieke Dillo.

Naast zijn atelier-werkzaamheden was hij intensief betrokken bij de sociale belangenbehartiging voor beeldende kunstenaars.

Aangeboden items
0
Verkochte items
46
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Willem Claassen (1940) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 46 items van Willem Claassen (1940) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 11 mensen die Willem Claassen (1940) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Willem Claassen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem Claassen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem Claassen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem Claassen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem Claassen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem Claassen!

Volg het aanbod kunst van Willem Claassen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem Claassen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem Claassen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem Claassen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem Claassen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem Claassen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem Claassen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem Claassen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem Claassen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem Claassen?

Kunst kopen van Willem Claassen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem Claassen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem Claassen. Om meer kans te maken om de Willem Claassen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem Claassen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.