Yoko Ono (1933)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Yoko Ono
Yoko Ono (1933)

Yoko Ono (1933)

YOKO ONO (Tokyo 1933)

Ono maakte deel uit van de Fluxus-kunstbeweging, maar werd vooral bekend door haar derde huwelijk met John Lennon, lid van The Beatles, aan het eind van de jaren zestig. In maart 1969 hielden Lennon en Ono kort na hun huwelijk hun vreedzame protestactie Bed-In in het Hiltonhotel in Amsterdam. Hun zoon, Sean Taro Ono Lennon, werd geboren in 1975.

Soms werd Ono er door popjournalisten van beschuldigd The Beatles uit elkaar te hebben gedreven, maar ze gaf in interviews aan hoe teleurgesteld ze zich voelde toen de band uit elkaar viel. In augustus 2010 werd bekend dat Ono zich blijft verzetten tegen de verspreiding van de songs van The Beatles via het digitale platform iTunes. Een duidelijke verklaring daarvoor gaf Ono niet. Ze zei slechts: "There’s just an element that we’re not very happy about, as people. We are holding out".

Ono had bescheiden succes als muzikant met haar eigen Plastic Ono Band. Haar debuutalbum 'Yoko Ono/Plastic Ono Band' uit 1970, wordt omschreven als avant-garde. Het werd opgenomen door hetzelfde team musici en producers en in dezelfde tijd als Lennons eerste soloalbum 'John Lennon/Plastic Ono Band'. De beide hoezen zijn vrijwel identiek. Ook werkte ze samen met Yo La Tengo.

Ze woont tegenwoordig nog altijd in het Dakota-gebouw in New York dat ze sinds april 1973 samen met John Lennon betrok. Ze stelde de fondsen ter beschikking voor de realisatie en het onderhoud van het Strawberry Fields memorial in Central Park ertegenover, en verrichtte de onthulling van het monument op 9 oktober 1985, wat Lennon's 45e verjaardag had moeten zijn.

In 2000 stichtte ze het John Lennon Museum in de Japanse stad Saitama in de agglomeratie van Tokio, waar haar wortels liggen.

Ono treedt zo nu en dan nog op als performancekunstenaar. Op 14 juli 2007 deed ze een headline-optreden op het Pitchfork Music Festival in Chicago onder andere onder begeleiding van Sonic Youth's Thurston Moore op gitaar.

In 2009 ontving zij de Gouden Leeuw van de Biënale van Venetië voor haar gehele oeuvre en in 2012 in Oostenrijk de Oskar-Kokoschka-prijs voor beeldende kunst waarbij de jury ook haar volhardende maatschappelijke engagement huldigde.

Aangeboden items
1
Verkochte items
1
Nationaliteit
Japans Japans  Amerikaans Amerikaans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Yoko Ono (1933) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Yoko Ono (1933) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Yoko Ono

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Yoko Ono? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Yoko Ono. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Yoko Ono en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Yoko Ono te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Yoko Ono!

Volg het aanbod kunst van Yoko Ono te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Yoko Ono te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Yoko Ono instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Yoko Ono kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Yoko Ono!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Yoko Ono kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Yoko Ono en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Yoko Ono via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Yoko Ono of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Yoko Ono?

Kunst kopen van Yoko Ono begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Yoko Ono, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Yoko Ono. Om meer kans te maken om de Yoko Ono te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Yoko Ono! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.