Matthijs Roling (1943-2024)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Matthijs Roling
Matthijs Roling (1943-2024)

Matthijs Roling (1943-2024)

Kunstschilder, Graficus

Matthijs RÖLING (Oostkapelle 1943 - Ezinge 2024)

Opleiding:
Matthijs Röling volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hierna vervolgde hij zijn opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam. Naast zijn kunstenaarsschap werd Röling in 1972 docent aan de Academie Minerva te Groningen, vandaag de dag geeft hij hier nog steeds les. Matthijs Röling was vroeger zowel lid van kunstenaarsgroep De Ploeg als van Kunstenaarsgroep Nu.

Röling geld als een boegbeeld voor de hedendaagse figuratieve Nederlandse schilderkunst. Als docent en kunstenaar hecht Röling een grote waarde aan het ambachtelijke en traditionele aspect hiervan. Hiermee drukte hij ook een duidelijke stempel op de Nederlandse figuratieve schilderkunst in het algemeen, en op het Noordelijk Realisme in het bijzonder. Toch is de schilderstijl van Röling niet onder een noemer te bevatten. Zo schildert hij vooral illusionistische, gedetailleerde schilderijen met kleine penselen. Daarnaast maakt hij ook werk dat veel weg heeft van het impressionisme, maar zijn monumentale schilderstijl komt vooral tot uiting bij zijn wandschilderingen. Deze wandschilderingen maakte hij veelal in samenwerking met collega Wout Muller. De thema’s in het oeuvre van Matthijs Röling's werk zijn divers: stillevens, portretten, naakten, landschappen en mythologische voorstellingen.

Exposities en prijzen:

Amsterdamse Prijs voor de Kunst 1994

Sacha Tanja Penning voor Nederlandse Figuratieve Kunst 2005

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw 2011

Particuliere collecties

Drents Museum in Assen

Aangeboden items
0
Verkochte items
3
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Matthijs Roling (1943-2024) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Matthijs Roling (1943-2024) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 71 mensen die Matthijs Roling (1943-2024) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Matthijs Roling

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Matthijs Roling? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Matthijs Roling. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Matthijs Roling en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Matthijs Roling te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Matthijs Roling!

Volg het aanbod kunst van Matthijs Roling te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Matthijs Roling te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Matthijs Roling instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Matthijs Roling kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Matthijs Roling!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Matthijs Roling kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Matthijs Roling en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Matthijs Roling via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Matthijs Roling of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Matthijs Roling?

Kunst kopen van Matthijs Roling begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Matthijs Roling, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Matthijs Roling. Om meer kans te maken om de Matthijs Roling te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Matthijs Roling! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.