Taco Mesdag (1829-1902)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Taco Mesdag
Taco Mesdag (1829-1902)

Taco Mesdag (1829-1902)

Taco Mesdag (Groningen, 21 september 1829 ? Den Haag, 4 augustus 1902) was een Nederlands bankier en kunstschilder.Mesdag, zoon van de Groninger bankier Klaas Mesdag en Johanna Willemina van Giffen, werkte evenals zijn jongere broer Hendrik Willem Mesdagin het bankiersbedrijf van zijn familie. Evenals Hendrik koos ook Taco uiteindelijk voor het schildersvak als beroep. Hij kreeg les van onder anderen Paul Gabri_l. Mesdag is vooral bekend geworden als de schilder van het Drentse landschap.De broers Mesdag speelden een belangrijke rol in het Haagse schilderkunstig genootschap Pulchri Studio, waarvan Hendrik jarenlang voorzitter en Taco penningmeester was.Mesdag trouwde met de uit Hoogezand afkomstige schilderes Geesje van Calcar. Veel van zijn werk is door zijn weduwe geschonken aan het Groninger Museum. Op internet is een speciaal Museum Mesdagvancalcar ingericht met afbeeldingen van werk van Mesdag en Van Calcar en andere kunstenaars van de Haagse School.bron; wikipedia , rkd , scheen , jacobs

Aangeboden items
0
Verkochte items
1
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Taco Mesdag (1829-1902) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Taco Mesdag (1829-1902) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 15 mensen die Taco Mesdag (1829-1902) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Taco Mesdag

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Taco Mesdag? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Taco Mesdag. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Taco Mesdag en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Taco Mesdag te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Taco Mesdag!

Volg het aanbod kunst van Taco Mesdag te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Taco Mesdag te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Taco Mesdag instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Taco Mesdag kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Taco Mesdag!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Taco Mesdag kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Taco Mesdag en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Taco Mesdag via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Taco Mesdag of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Taco Mesdag?

Kunst kopen van Taco Mesdag begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Taco Mesdag, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Taco Mesdag. Om meer kans te maken om de Taco Mesdag te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Taco Mesdag! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.