George Hendrik Breitner (1857-1923)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. George Hendrik Breitner
George Hendrik Breitner (1857-1923)

George Hendrik Breitner (1857-1923)

Kunstenaar

George Hendrik BREITNER (Rotterdam 1857 - Amsterdam 1923)

George Breitner was een Nederlands schilder die bekend stond om zijn Amsterdamse stadsgezichten en kan gezien worden als een impressionist. Hij volgde een opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij ook opgeleid werd door Willem Maris, een van de schilders van de Haagse School. De vroege werken van Breitner vallen dan ook onder deze stijl. Later verhuisde hij met ondermeer Isaac Israëls naar Amsterdam, waar ze het bruisende stadsleven in impressionistische stijl schilderden. DIt onderscheidde hen van de Haagse School, waarin vooral landschappen centraal stonden. Breitner staat bekend als een schilder van gewone mensen, hij schilderde vooral de lagere klassen van de bevolking, zoals huisvrouwen, dokwerkers en prostituees. Werken van Breitner zijn schetsmatig van gedrag, met veel luchtige vegen, en werden door sommige andere schilders als 'onaf' bestempeld. Breitner gaf hiermee echter duidelijk een impressie van een moment weer. Echter gaf hij ook wel eens een vertekend beeld van de werkelijkheid door bepaalde elementen weg te laten uit een straatbeeld, of juist elementen toe te voegen. Werken van Breitner zijn onder andere te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam en het Gemeentemuseum in Den Haag.

Aangeboden items
1
Verkochte items
7
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
George Hendrik Breitner - STADSZICHT AMSTERDAM / ZW-W LITHO / 46x57cm kopen? Bied vanaf 50!
George Hendrik Breitner (1857-1923) Nederlands STADSZICHT AMSTERDAM / ZW-W LITHO / 46x57cm
TechniekLitho
Afmetingen46 cm x 57 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van George Hendrik Breitner

Wilt u graag een kunstwerk kopen van George Hendrik Breitner? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van George Hendrik Breitner. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van George Hendrik Breitner en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van George Hendrik Breitner te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen George Hendrik Breitner!

Volg het aanbod kunst van George Hendrik Breitner te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van George Hendrik Breitner te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u George Hendrik Breitner instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe George Hendrik Breitner kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van George Hendrik Breitner!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van George Hendrik Breitner kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van George Hendrik Breitner en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van George Hendrik Breitner via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van George Hendrik Breitner of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van George Hendrik Breitner?

Kunst kopen van George Hendrik Breitner begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van George Hendrik Breitner, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van George Hendrik Breitner. Om meer kans te maken om de George Hendrik Breitner te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van George Hendrik Breitner! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.