Theodoor Heynes (1920-1990)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Theodoor Heynes
Theodoor Heynes (1920-1990)

Theodoor Heynes (1920-1990)

Kunstenaar

Theodoor Heynes (Kaag, 7 april 1920 ? Amsterdam, 1 augustus 1990) was een Nederlands kunstschilder, aquarellist, tekenaar en etser.Leven en werk[bewerken]Theodoor Heynes leerde aanvankelijk modeltekenen bij de Leidse schilderacademie Ars Aemula Naturae. Daarna studeerde Theodoor Heynes aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten te Amsterdam. Hij was er leerling van G_ R_ling en Willem van den Berg. Van 1940 tot 1942 was hij er leerling van de Tekenafdeling en van 1942 tot 1947 van de afdeling Vrije Schilderkunst. Hij maakte studiereizen naar Frankrijk (Bretagne) en woonde en werkte van 1947 tot 1953 in Zweden (o.a. _land, Sm_land en Stockholm). Vanaf 1953 woonde hij met zijn gezin in Amsterdam. Vanaf 1960 is Theodoor Heynes zich steeds meer gaan toeleggen op aquarellen, tekeningen en etsen en is zijn werk geleidelijk figuratief geabstraheerd. Onderwerpen van zijn werk zijn o.a. landschap, stad, haven, vee, stilleven, portret, figuur en naakt.Lidmaatschap, prijzen en collecties[bewerken]Theodoor Heynes was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, de Nederlandse Kring van Tekenaars, de Hollandse Aquarellisten Kring en de Haagse Aquarellisten. Hij won de Arti-medaille in 1964 en de Jeanne Oostingprijs in 1971.Werk van Theodoor Heynes werd aangekocht door het Rijk, door het Stedelijk Museum Amsterdam, door het Museum Henriette Polak te Zutphen, het Stedelijk Museum Alkmaar en het Museum Maassluis.

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Theodoor Heynes - - Landschap - - ingelijst kopen? Bied vanaf 125!
Theodoor Heynes (1920-1990) Nederlands - Landschap - - ingelijst
TechniekAquarel
Afmetingen46 x 66 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 125
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Theodoor Heynes

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Theodoor Heynes? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Theodoor Heynes. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Theodoor Heynes en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Theodoor Heynes te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Theodoor Heynes!

Volg het aanbod kunst van Theodoor Heynes te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Theodoor Heynes te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Theodoor Heynes instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Theodoor Heynes kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Theodoor Heynes!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Theodoor Heynes kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Theodoor Heynes en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Theodoor Heynes via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Theodoor Heynes of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Theodoor Heynes?

Kunst kopen van Theodoor Heynes begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Theodoor Heynes, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Theodoor Heynes. Om meer kans te maken om de Theodoor Heynes te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Theodoor Heynes! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.