Toon Kelder (1894-1973)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Toon Kelder
Toon Kelder (1894-1973)

Toon Kelder (1894-1973)

Kunstenaar

Toon KELDER (Rotterdam 1894 - Den Haag 1973)

Schilder, tekenaar, beeldhouwer

Opleiding: Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten, Rotterdam Woonde en werkte in Den Haag en Rotterdam

Toon Kelder was een kunstenaar die verschillende stijlen heeft uitgeprobeerd. Hij was lid van Pulchri Studio. Behalve de opleidingen die hij gevolgd heeft, was hij tevens leerling van Alexander Henri Robert van Maasdijk en Frederik Nachtweh. Toon Kelder begon met het schilderen van naakt en stillevens, wat typerend was voor de Haagse School. Rond 1948 kwam er echter een drastische ommekeer in zijn stijl, en ging Toon Kelder over op abstracte afbeeldingen en beeldhouwen.

Ook portretten maakte Toon Kelder veel, en hij werd gerekend tot de Nieuwe Haagse School. Vele musea hebben werk opgenomen in hun selectie, waaronder het gemeentemuseum Den Haag, het museum of modern art in New York en het stedelijk museum in Amsterdam.

Exposities en prijzen:

n.v.t.

Door: Arthur Brouwers)

Aangeboden items
1
Verkochte items
48
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (72 x Favoriet)
filters
Toon Kelder - Museum het Prinsenhof - Tentoonstelling onder auspicien van de kring kopen? Bied vanaf 70!
Toon Kelder (1894-1973) Nederlands Museum het Prinsenhof - Tentoonstelling onder auspicien van de kring
Afmetingen47 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 70
Bied mee Bied mee
FA. 

Kunst kopen van Toon Kelder

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Toon Kelder? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Toon Kelder. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Toon Kelder en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Toon Kelder te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Toon Kelder!

Volg het aanbod kunst van Toon Kelder te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Toon Kelder te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Toon Kelder instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Toon Kelder kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Toon Kelder!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Toon Kelder kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Toon Kelder en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Toon Kelder via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Toon Kelder of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Toon Kelder?

Kunst kopen van Toon Kelder begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Toon Kelder, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Toon Kelder. Om meer kans te maken om de Toon Kelder te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Toon Kelder! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.